08 юли, 2006

Оригами - чудесийки от хартия

Ех, тези японци :)

Буквално преведено "оригами" означава прегъната хартия :) Взимаме едно квадратно листче и без помощта на ножица или лепило можем да създадем какви ли не неща - обикновено птици или животни :)

В България май най-познати са ни лодчицата



и самолетчето - ракетка, които всички сме правили като малки :)




Всъщност, ако не се бях позаинтересувала как да си направя хартиеното лебедче от Prison Break, едва ли някога щях да разбера, че тези фигурки са едва ли не изкуство и има какви ли не по-сложни. И те наистина са впечатляващи, особено по-сложните /за които изобщо не може да става въпрос да ги направи дете/.

Едно от нещата, които най-много ми харесаха - слонче от долар



1 Comments:

Blogger zbrox said...

оо, невероятни неща могат да се правят :0 аз съм правил с триста зора разни по-сложни като балон да речем, който наистина си беше що годе сферичен и се надуваше :) или жеравче :)
по-лесно и удобно е да си намериш хартия за оригами. както знаеш източните цивилизации са били доста на ти с хартията и имат няколко вида хартии. тази за оригами е по-тънка и по-лесно се прегъва. а това е доста важно, като направиш 10 гънки наблизо в даден регион. а също за улеснение, тези листчета са напълно квадратни - началната позиция за всяко оригами :)
направи още неща и публикувай! успех! :)

8:34 сл.об.  

Публикуване на коментар

<< Home